Ett av mina barnbarn fyller år denna dag och varför inte inta lunchen på Eriksgården då. Det är ju ändå hans namn. Från Eriksgården kommer dom godaste jordgubbarna häromkring. Så goda att det finns dom som häller över icke-goda bär i deras kartonger och säljer (morr!). Alla känner ju till den fantastiska Eriksgården.
Som alla gårdar av högre rang har man en gårdsbutik. Och vilken butik sen! Ostar från omkringliggande mejerier, otroligt god olivolja från Italien, grönsaker och lammskinn. Hembakat surdegsbröd, lammkött, ljuvliga teer och härliga korvar från trakten. En bit ost och en flaska olivolja fick följa med oss hem.
Dagens lunch: Chili con carne eller nattbakad gris med tillbehör. Endast 95 riksdaler. Och till detta ett fantastiskt salladsbord med hyvlade morötter, svamp, en krispig kålsallad, en förförisk senapskrämig mojäng och dessa rädisor på längden som jag inte ätit på många herrans år. Redan här blev jag mätt.
Leo beställde chili con carne och jag ville prova nattbaket. Alltså, det var inte svårt att förstå att Sveriges just nu bästa kock Daniel Berlin var deras bästa vän. Och här slutar inte frosseriet. Leo pressade även ner en paj med jordgubbar, blåbär och vinbär. Jamen, var den god eller var den goood?! Hade dom bara gått att köpa med hem…Själv sörplade jag i mej lite kaffe.
Tack, tack och välkommen åter! Ja-a, hemskt gärna. Och så rullade vi vidare i den sagolika skånska trädgården. Synd bara att det blåste kraftigt och att det regnade småspik emellanåt. Inget väder för att vistas utomhus några längre stunder. En hjord dovisar låg på ett fält och vilade sej på maten och fåglarna kämpade frenetiskt i motvinden.
Men en kille poserade villigt för oss på ett mossigt trästaket. Han sa att jag skulle hälsa hem till Nogi. Jag är inte säker, men jag tyckte han sa att han hette Erik.
Kvidde-vitt, på dej, Erik!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar