lördag 14 juni 2014

Gamla beprövade huskurer

 

Jag läste nånstans att om man har tandvärk eller svullnad i tandköttet, så kan man använda savojkålomslag. Gissa vad jag ser framför mej då? Först tar man en massa savojkålblad och lindar in skallen med och sen får man väl bandagera för att få det hela att hålla ihop. Nä, så gör man förstås inte. Man kavlar bladen och rullar in dom i en linnelapp och trycker det hela mot den värkande kinden. Så omständligt!  Berätta om det funkar, folks!

savojkål

Och hör här då! Hallon är söta och goda att äta, men dom kan vara till annan nytta också. Om man har feber till exempel. Det lär vara effektivt, men vem tänker på det när man är alldeles yr i mössan. Och hur gör man nu då? Enkelt! Koka hallonsaft och drick ett par, tre gånger och dan så går febern ner. Gott är det ju i alla fall.

 

hallon

 

Vem hade väl kunnat tro att ett glas sockervatten med lite pressad citron skulle hjälpa mot hjärtklappning? Men måste det vara socker i? Men den som har högt blodtryck kan vräka i sej färska frukter, och grönsaker, men samtidigt minska på proteinintaget. Vitlök är ju annars ett dundermedel, men vem vill leva sitt liv i ensamhet?

vitlök

För att få bort en del av odören kan man göra egna doftljus. Det är bara att smälta 1 kg paraffin och 250 g stearinflingor i en kastrull. När termometern visar 80 grader droppar man i eterisk olja och en skvätt karamellfärg. Dags att sleva upp i små formar med en veke i förstås. Sen är det bara att drömma sej bort…mmmmmm….

 

doftljus

 

Nåt som jag definitivt vet att det fungerar är mitt sätt att skiva champinjoner på. Gör ren dom och lägg en och en i äggskäraren och dräm till. Perfekt varje gång! Simsalabim, abrakadabra och jobbet är gjort i ett nafs! Tänk så mycket tid man sparar. Tacka mej för det!

 

äggskaärarechampinjon

 

Det här var ju både matnyttigt och nyttigt på en och samma gång, eller hur? Om mer tips efterlyses så går det alltid att nå mej på nåt sätt.

Tjingeling!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar